2023년도 2학기 푸드테크 개론 (PCFT501-01) 강의계획서

1. 수업정보

학수번호 PCFT501 분반 01 학점 3.00
이수구분 전공필수 강좌유형 강의실 강좌 선수과목
포스테키안 핵심역량
강의시간 금 / 18:00 ~ 21:00 / 성적취득 구분 G

2. 강의교수 정보

박주홍 이름 박주홍 학과(전공) IT융합공학과
이메일 주소 juhpark@postech.ac.kr Homepage www.juhongpark.com
연구실 C5, 218 전화 054-279-8875
Office Hours 시간예약

3. 강의목표

The course aims to equip students with the knowledge and skills necessary to develop,process, and analyze food products in a safe and sustainable manner.
Additionally, it can provide students with an understanding of the impact of the convergence between food industry and latest IT technologies.

All participating professors offer lectures regarding their food technology related research topics and latest technologies.

4. 강의선수/수강필수사항

None

5. 성적평가

Attendance 30%
Weekly Class Quizzes/Assignments 20%
Final Presentation 50% (of Students' Potential Thesis Projects)

6. 강의교재

도서명 저자명 출판사 출판년도 ISBN

7. 참고문헌 및 자료

Class materials will be distributed during each lecture time.

8. 강의진도계획

Weekly Schedule Link:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZQPGnT1oBySwx-KZasNJ-zdm95LIkIiOmSgqAccZHCM/edit?usp=sharing

9. 수업운영

Weekly lecture by participating Food-Tech professors

10. 학습법 소개 및 기타사항

Students are required to ask/ 5 questions to each lecturer during class time.

11. 장애학생에 대한 학습지원 사항

- 수강 관련: 문자 통역(청각), 교과목 보조(발달), 노트필기(전 유형) 등

- 시험 관련: 시험시간 연장(필요시 전 유형), 시험지 확대 복사(시각) 등

- 기타 추가 요청사항 발생 시 장애학생지원센터(279-2434)로 요청